Als je haar maar goed zit?

 

Ik vroeg me af wat me nu eigenlijk opviel aan zijn gezicht. Toen hij met een hand over zijn strak achterover gekamde haar streek, wist ik het. Het waren de grote, verschrikte ogen, die waakzaam in het rond keken. Het voorhoofd lag hoog, bloot en blank onder dat glimmende weggewerkte haar.

De man in de bus was eigenlijk een jongen die een helm van gel over zijn hoofd gelegd had. Het klopte niet. Mijn vader ja, die gebruikte berken haarwater om zijn spaarzame grijze haren in het gelid te leggen. Maar een jongen met een volle, gezonde haardos mag zijn lokken lekker speels laten hangen of wapperen.

Ik had hem willen zeggen: stop je hoofd onder de kraan en schud je haar uit zoals een dier zijn natte pels uitschudt. Even de kam of een paar vingers door dat haar halen en dan op laten drogen.

Bewaar die nette scheiding maar voor mijnheren met een vouw in hun broekspijpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *