Dansen om te daten

 

‘Dag meneer de Zwart, boodschappen voor twee aan het doen?’

‘Oh nee, ik heb de schurft aan koken. Mijn vriendin kookt altijd.’

Van meneer de Zwart mag ik nooit doorlopen zonder een praatje. Hij is 75plusser en heeft me verteld dat hij sinds een paar jaar een vriendin heeft. Na het overlijden van zijn vrouw is hij een jaar lang alleen geweest en dat ging hem niet goed af.

‘Ik ben wel op een mannenkookcursus geweest, hoor,’ vertrouwt hij me toe.

‘Weet ze dat wel?’ vraag ik hem plagend.

Hij hoort het niet, want hij wil me vertellen hoe hij haar ontmoet heeft. Elke zaterdag ging hij in het ene dorp dansen en op zondag in een ander. Hij is niet de enige oudere single die daar een date hoopte te vinden.

De datingvariant die ik nog niet kende was bemiddeling via de telefoon. Dat vond hij maar niks, dan moest hij naar een afspraak met een onbekende.

Toch heeft hij zijn schatje dicht bij huis gevonden. Ze woont nog geen tweehonderd meter bij hem vandaan. Honderdzeventig meter om precies te zijn.

Zijn kinderen hebben de afstand opgemeten.

 

8 november 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *