Gered door de regen?

 

Op weg naar het winkelcentrum wijst mijn kleinzoon naar de skatebaan. Daar is hij nog niet met zijn stepje op geweest. We reduceren ons boodschappenlijstje tot het minimum en zien zelfs af van het ijsje. Even later keren we terug, met stepje, en het feest kan beginnen. Ik ben verbaasd dat hij rechts stept, maar voor hem is het volkomen logisch om dat zo te doen als je rechtshandig bent.

De skatebaan is meer dan een half pipe. Verschillende hellingen en trapjes zijn verbonden met een grote kuil en zowel kleuters als manvolk vermaken zich op alles wat wieltjes heeft.

Ik bewonder een man van onbestemde leeftijd die steeds weer met zijn skateboard een trapje probeert te nemen, maar dat steevast niet haalt.

Mijn aandacht verplaatst zich naar mijn kleinzoon die oefent om zoveel snelheid te maken dat hij een helling kan nemen zonder af te hoeven stappen. Intussen moet hij ook nog andere skaters ontwijken.

Een valpartij luidt het einde van zijn avontuur in. Dan merk ik dat de dappere skater van onbestemde leeftijd verdwenen is.

Werd hij gered door de regen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *