SCENARIO’S

In 2017 volgde ik een cursus Scenario Schrijven bij de NHA. In 2018 ontving ik mijn getuigschrift met een 8.4 als gemiddeld cijfer. Een mooi resultaat dus!

Mijn docent gaf me als feedback bij de laatste les de volgende mooie woorden mee:

Cijfer 9,5

Beste Cora, uw schrijf- en werkervaring is goed zichtbaar in de uitwerking van huiswerk. Ook al heb ik u maar kort mogen begeleiden, u bent een consistente student, die weloverwogen de cursus goed heeft afgerond. 

U schetst in deze laatste opdracht een realistisch beeld van uw kansen. Ik zie zeker kansen voor u. Echter, ook al lijkt de stap (te) groot, raad ik u toch aan om regelmatig een grote stap te durven zetten. Naar mijn ervaring is dat een must om uw doel(en) te bereiken. Geluk moet je afdwingen, doorzettingsvermogen ontwikkelen … en, ja ook, een lange adem is een vereiste. Ik wens u veel succes met verdere stappen, en wie weet zie ik uw naam voorbijkomen, zodat ik weet dat het u gelukt is een scenario verwezenlijkt te krijgen. Veel succes!!

Met vriendelijke groet, Peter Scholten

Ik ben inmiddels lid van Filmpeople en mijn portfolio bevat een aantal scenario’s.

Korte film  ‘De vrouw die geen uitkering wilde’ (10 minuten)

Een jonge ambtenaar verwacht dat zijn nieuwe cliënte het zoveelste hopeloze geval is. Dat pakt anders uit.

Gebaseerd op een verhaal uit mijn bundel ‘Razend, Een lekker ding en andere verhalen’ (uitgave 2016)

Korte film ‘Zo is het goed’ (8 minuten)

Als mevrouw De Wet wordt opgenomen op een gesloten afdeling van een verpleeghuis, zoeken haar zoon en dochter in haar verleden naar een voorwerp dat haar houvast biedt.

Korte film ‘De chauffeur van lijn 83’ (10 minuten)

Toke van Manen wil wel eens ervaren hoe het is om een vrachtwagen te besturen, terwijl de buschauffeur van lijn 83 er de brui aan wil geven.

Gebaseerd op twee verhalen uit mijn bundel ‘Razend, Een lekker ding en andere verhalen’ (2016)

Speelfilm ‘De Buikschuiver’  (90 minuten)

De Buikschuiver is een drama over de oude Gijs Hendriks die vervuild uit zijn woning gehaald wordt en die de vriendschap met de zevenjarige Gijs Wolters als enige houvast heeft om weer aansluiting bij de maatschappij te vinden.

Gebaseerd op mijn roman De Buikschuiver (2014)

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie over scenario’s, ik informeer u graag!