Tegen de stroom in

Op een mooie zondag in november loop ik naar buiten voor een rondje door het park. Er is een pad dat zondagswandelaars graag gebruiken om een frisse neus te halen. Deze keer besluit ik spontaan om de route eens ‘andersom’ te lopen. Dat levert verrassingen op. Ik blijk tegen de stroom in te lopen. Om onverklaarbare redenen loopt het merendeel de route in een vaste richting.  Zo kom ik kennissen tegen die ik anders gemist zou hebben.

Net zo onverklaarbaar was het rondje dat wij als middelbare scholieren in de pauze over het schoolplein liepen. Altijd in één bepaalde richting. Je liep niet ‘tegendraads’. Als je geen schools rondje wilde lopen, ging je met een groepje apart staan. Waren we in de zestiger jaren dan toch een beetje braaf?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *